Άρθρα & Νέα
Απρίλιος 2009

Η συνάντηση της ΜΟΔ με την Τηλεκπαίδευση

Η μεταφορά τεχνογνωσίας και η παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης και ανάπτυξης προς όλους τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων αποτέλεσαν, από την αρχή της δημιουργίας της ΜΟΔ, σημαντικές συνιστώσες της δράσης της και κεντρικό της στόχο.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η ΜΟΔ έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα όλους τους παραδοσιακούς τρόπους και μεθόδους εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας: παροχή τυπικής κατάρτισης, διοργάνωση οριζόντιων συναντήσεων και συνεδρίων, δημιουργία δικτύων, ανάπτυξη και διάχυση εργαλείων. Σημείο σύγκλισης των παραπάνω προσεγγίσεων και μεθοδολογιών αποτελεί η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ των στελεχών και η υποστήριξή τους στο έργο που επιτελούν στα πλαίσια των Ειδικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα, η εξασφάλιση και συνεχής διατήρηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας καθώς και η παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων αποτελούν κύριο μέλημα της εταιρείας, γεγονός που πιστοποιείται από την ύπαρξη ενός επαρκέστατου δικτύου, την ανάπτυξη σημαντικών πληροφοριακών συστημάτων καθώς και από την πλήρη κάλυψη κάθε εργασιακής θέσης με σύγχρονα εργαλεία ηλεκτρονικής οργάνωσης.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο στρατηγικών πλεονεκτημάτων της ΜΟΔ – της υψηλού επιπέδου τεχνολογικής και εκπαιδευτικής τεχνογνωσίας – είχε ως επακόλουθο την επιλογή να επιχειρήσει και να εστιάσει στην αξιοποίηση των ηλεκτρονικών τεχνολογικών μέσων στην ανάπτυξη της γνώσης, δηλαδή να δοκιμαστεί στην τηλεκπαίδευση.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας έδωσε στη ΜΟΔ τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το έργο «Σύστημα Τηλεκπαίδευσης Στελεχών ΚΠΣ», ένα καινοτόμο, για τα δεδομένα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, τόσο ως προς το μέγεθός του όσο και ως προς την πολυπλοκότητά του, έργο.

Μέσα από το έργο της τηλεκπαίδευσης η ΜΟΔ επιχειρεί να συμβάλλει στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού οράματος για την επίτευξη της δια βίου μάθησης, συγκροτώντας, ταυτόχρονα, ένα εργαλείο, το οποίο δυναμικά, προσφέρει την απαιτούμενη ευελιξία, σε υπηρεσίες και στελεχιακό δυναμικό, προς την κατεύθυνση της επιχειρησιακής και προσωπικής  ανάπτυξης.

Κομβικό ρόλο στην επιτυχία του έργου διαδραματίζει η εξοικείωση με τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία αλλά κυρίως η θέληση να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και να γίνουν σύμμαχος.

Τα συστήματα παρέχουν τις δυνατότητες που χρειάζονται, απομένει όμως σε όλους εμάς η ευθύνη αλλά και η χαρά της δημιουργίας και της αξιοποίησής τους. Στην κατεύθυνση αυτή, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πρόταση για το σύστημα τηλεκπαίδευσης.