Άρθρα & Νέα
Ιούλιος 2009

Ημερίδα της ΜΟΔ για την Τηλεκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2009, από τη ΜΟΔ ημερίδα με θέμα: «Η Τηλεκπαίδευση μοχλός ανάπτυξης στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα: Εφαρμογές και Προοπτικές».

Η ημερίδα φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Β. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα με αφορμή την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης εφαρμογής του έργου: «Ανάπτυξη συστήματος σύγχρονης-ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τα στελέχη των Διαχειριστικών Αρχών & των Ειδικών Υπηρεσιών του Γ’ ΚΠΣ».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας έγινε ανασκόπηση της πορείας  του έργου ενώ δόθηκε η ευκαιρία για:

  • Συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων αναφορικά με τη διαρκή βελτίωση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τη ΜΟΔ καθώς και από φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα,
  • Παρουσίαση και συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο δημόσιο τομέα της Δανίας,
  • Εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ Φορέων και Υπηρεσιών με ενεργό ρόλο στην προώθηση πολιτικών και δράσεων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσα από τις προτεραιότητες Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ καθώς και
  • διερεύνηση των δυνατοτήτων και προοπτικών της τηλεκπαίδευσης, ως εργαλείου ανάπτυξης των στελεχών αλλά και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των οργανισμών, στο Δημόσιο και  ευρύτερο Δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν, εκτός των εργαζομένων στις Ειδικές Υπηρεσίες, εκπρόσωποι οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, κοινωνικών εταίρων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Η ευρεία συμμετοχή φορέων και οργανισμών αναδεικνύει το έντονο και πολύπλευρο ενδιαφέρον για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της «εκπαιδευτικής τεχνολογίας» στην κατεύθυνση της προσωπικής ανάπτυξης και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, ενώ η παρακολούθηση των εργασιών της ημερίδας, εκ μέρους πολλών εργαζόμενων στις δομές του ΚΠΣ/ΕΣΠΑ, μέσα από την απευθείας διαδικτυακή μετάδοση επιβεβαιώνει την πρακτική χρησιμότητα της τεχνολογίας στην παράκαμψη αποστάσεων και στην εξοικονόμηση χρόνου.

Κεντρική συνισταμένη των επιμέρους παρεμβάσεων αλλά και του διαλόγου που αναπτύχθηκε, αποτελεί η διαπίστωση ότι, στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα στη χώρα μας, καλλιεργούνται και αναπτύσσονται όχι μόνο η εμπειρία, η γνώση και η δυνατότητα αλλά και οι σχετικές ευκαιρίες, που παρέχονται μέσα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, ενίσχυσης και προαγωγής δράσεων τηλεκπαίδευσης. Επίσης, αναδείχθηκε ως κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας, των δράσεων αυτών, η συστηματική συνεργασία μεταξύ φορέων και οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τηλεκπαίδευσης.


Σχετικοί Σύνδεσμοι

:: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ