Άρθρα & Νέα
Οκτώβριος 2009

Έναρξη τρίτου κύκλου μαθημάτων

Ξεκινάει στις αρχές Οκτωβρίου 2009 ο τρίτος κύκλος διάθεσης των μαθημάτων τηλεκπαίδευσης. Η παρακολούθηση των μαθημάτων αυτού του κύκλου διάθεσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2009. Εξαίρεση αποτελούν τα μαθήματα των ξένων γλωσσών, καθώς η παρακολούθηση ενός «επιπέδου» θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών.
Η συμμετοχή ενός εκπαιδευόμενου-χρήστη στον τρίτο κύκλο διάθεσης μαθημάτων διαφέρει από τους δύο προηγούμενους μόνο κατά το ότι, κάθε χρήστης- εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα, με τη σύμφωνη γνώμη του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας, να δηλώσει συμμετοχή:

  • σε παραπάνω από ένα μάθημα από τον ίδιο θεματικό άξονα και
  • χωρίς ποσοτικό περιορισμό στο σύνολο των μαθημάτων, που θέλει κάποιος να παρακολουθήσει μέσα από το σύστημα του e-learning. Ο περιορισμός, ουσιαστικά και πραγματικά, τίθεται από τον ίδιο τον χρήστη-εκπαιδευόμενο, ο οποίος θα πρέπει να συνεκτιμήσει όλους τους παράγοντες που θα του επιτρέψουν να φανεί συνεπής στην εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της μελέτης όλων των μαθημάτων που επέλεξε, προτάσσοντας βέβαια τις εργασιακές υποχρεώσεις του στην Ειδική Υπηρεσία.

Η απόφαση να δοκιμάσουμε τις παραπάνω ρυθμίσεις, σε αυτόν τον «κύκλο διάθεσης μαθημάτων» προέκυψε μετά από σχετικά αιτήματα των χρηστών, οι οποίοι επιθυμούσαν περισσότερη ευελιξία στην επιλογή των μαθημάτων. Με δεδομένο ότι, οι απόψεις των χρηστών του συστήματος τηλεκπαίδευσης είναι πολύτιμες και ουσιαστικές προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και του περιεχομένου αλλά και της διαδικασίας του συνολικού συστήματος αποφασίστηκε η «πιλοτική» υιοθέτηση των σχετικών προτάσεων.

Συγκεντρωτικά λοιπόν, στον 3ο κύκλο διάθεσης μαθημάτων έγιναν:

  • 225 εγγραφές σε μαθήματα τεχνικών γνώσεων,
  • 107 εγγραφές σε μαθήματα επιχειρησιακών δεξιοτήτων,
  • 96 εγγραφές σε μαθήματα γνώσεων υπολογιστών και
  • 143 εγγραφές σε μαθήματα ξένων γλωσσών.

Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, ως πιο «δημοφιλή» μαθήματα από κάθε Θεματικό Άξονα αναδεικνύονται τα μαθήματα:

  • Τεχνικά Δελτία Πράξης 2007-2013, στις Τεχνικές Γνώσεις
  • Project Management Fundamentals, στις Επιχειρησιακές Δεξιότητες
  • Ισπανικά, στις Ξένες Γλώσσες
  • MS Project και Creating and Modifying a Project Plan, στις Δεξιότητες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Με την ολοκλήρωση των εγγραφών, ο υπεύθυνος e-tutor κάθε μαθήματος που έχετε δηλώσει θα σας αποστείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με όλες τις απαραίτητες  πληροφορίες για την παρακολούθηση. Ο υπεύθυνος e-tutor καθώς και όλος ο Τομέας Υπηρεσιών Διοίκησης & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΜΟΔ, είναι πάντα στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Τέλος, σας ενημερώσουμε ότι, σε σύνολο 1.400 αδειών χρήσης του συστήματος τηλεκπαίδευσης, έχουν μέχρι σήμερα διατεθεί σε εγγεγραμμένους χρήστες συνολικά 1.150 άδειες. Οι υπόλοιπες άδειες χρήσης, όπως αναφερόταν και στη σχετική επιστολή για τον 3ο κύκλο μαθημάτων και εφόσον μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2009 δεν υπάρξουν άλλα αιτήματα στελεχών των Ειδικών Υπηρεσιών, θα διατεθούν σε φορείς-Δικαιούχους του ΕΣΠΑ, πριν τη διαχειριστική λήξη του έργου, η οποία τοποθετείται στο τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Καλή παρακολούθηση σε όλους!