Άρθρα & Νέα
Οκτώβριος 2009

Το ΕΣΠΑ στο e-learning

Η ολοκλήρωση της συμβατικής διάρκειας του έργου της Τηλεκπαίδευσης σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου στη λειτουργία του συστήματος  Τηλεκπαίδευσης της ΜΟΔ. Η περίοδος αυτή έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την ανάπτυξη νέων μαθημάτων επικεντρωμένων, κυρίως, σε θέματα του ΕΣΠΑ έτσι ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές – επιχειρησιακές ανάγκες των εργαζομένων στις Ειδικές Υπηρεσίες.

Τα νέα αυτά μαθήματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα και προσφερόμενα μαθήματα των τεσσάρων θεματικών αξόνων του e-learning. Ορισμένα από τα νέα μαθήματα βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας ανάπτυξης ενώ προγραμματίζεται η ανάπτυξη νέων μαθημάτων.

Ειδικότερα, αναπτύσσονται και θα προσφερθούν τα μαθήματα με τίτλο Τεχνικά Δελτία Πράξης 2007-2013 καθώς και το μάθημα Δελτία Παρακολούθησης Πράξης.

Η ανάπτυξη και προσφορά αυτών των ασύγχρονων ηλεκτρονικών μαθημάτων θα λειτουργήσει σε πλήρη εναρμόνιση με την πραγματοποίηση σεμιναρίων παραδοσιακής εκπαίδευσης, υλοποιώντας την στρατηγική επιλογή της ΜΟΔ για εφαρμογή του μοντέλου της «μεικτής» εκπαίδευσης.

Σε ότι αφορά τον εντοπισμό των θεμάτων, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο ανάπτυξης ηλεκτρονικού μαθήματος, η ακολουθούμενη μεθοδολογία περιλαμβάνει:

  • Αξιοποίηση των προτάσεων των χρηστών του Συστήματος Τηλεκπαίδευσης, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τα διαδραστικά εργαλεία του ίδιου του Συστήματος, όπως είναι οι «κοινότητες» και οι «δημοσκοπήσεις».
  • Επεξεργασία των στοιχείων από έρευνες ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών των Ειδικών Υπηρεσιών.
  • Αποτελέσματα συναντήσεων συνεργασίας με τη Εθνική Αρχή Συντονισμού του ΕΣΠΑ.

Η διαδικασία ανίχνευσης, εντοπισμού, καταγραφής και επεξεργασίας των εκπαιδευτικών αναγκών των εργαζομένων στις δομές του ΕΣΠΑ είναι διαρκής και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να μας στείλετε τις ιδέες σας για νέα μαθήματα με ένα απλό «κλίκ» στο elearning@mou.gr