Άρθρα & Νέα
Ιανουάριος 2010

Ρωτάτε … Απαντάμε!

Για την τεχνική και λειτουργική υποστήριξη των συμμετεχόντων στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης λειτουργεί ειδικό help desk, στο οποίο μπορούν να υποβληθούν ερωτήματα είτε τηλεφωνικά (210 7499182) είτε ηλεκτρονικά (elearning-helpdesk@mou.gr). Ορισμένα ερωτήματα εμφανίζονται πιο συχνά, οι απαντήσεις σε ορισμένα άλλα έχουν μια γενικότερη εφαρμογή.
 

Στο παρόν τεύχος παρουσιάζονται ερωτήματα και απαντήσεις που αφορούν στην παρακολούθηση των μαθημάτων Ξένων Γλωσσών.
 

1ο Ερώτημα:
Είμαι εγγεγραμμένος σε ένα μάθημα ξένης γλώσσας. Ενώ όμως οι συνάδελφοί μου έχουν πρόσβαση σε φωνητικές ασκήσεις, σε εμένα είναι όλες απενεργοποιημένες. Τι μπορεί να φταίει;

Απάντηση:
Την πρώτη φορά που ξεκινάει κανείς το μάθημα σε μία ξένη γλώσσα, η εφαρμογή Tell me more ζητάει να προβεί ο χρήστης σε κάποιες ρυθμίσεις του υπολογιστή του. Για να γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Επιλέξτε το σύνδεσμο «Έναρξη», για να ξεκινήσετε το μάθημά σας
  • Στο δεξί μέρος της οθόνης σας εμφανίζεται ο σύνδεσμος Computer test. Επιλέξτε τον! Ξεκινάει αυτόματα μια σειρά ρυθμίσεων και το λογισμικό της Auralog ελέγχει τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας, την ταχύτητα σύνδεσής σας και εγκαθιστά τον Flash player και τα Auralog components.
  • Επιτρέψτε στην εφαρμογή να κάνει τη σχετική εγκατάσταση ενεργοποιώντας τα ActiveX controls.

Για λεπτομερή βοήθεια σ’ αυτή τη διαδικασία μπορείτε να δείτε τον σχετικό οδηγό στη βιβλιοθήκη του Saba στον φάκελο «Οδηγοί Πλοήγησης – Διάφορα».


2ο Ερώτημα:
Έχω ολοκληρώσει όλα τα επίπεδα στην ξένη γλώσσα, ποιο είναι το επόμενο στάδιο;

Απάντηση:
Υπάρχει διαθέσιμο ένα τεστ ολοκλήρωσης το «language achievement test», το οποίο σας δίνει μια εκτίμηση του επιπέδου σας με βάσει τα ευρωπαϊκά standards. Αυτό το τεστ συμπληρώνεται άπαξ όταν ολοκληρώσετε και το τελευταίο επίπεδο του μαθήματος.

 

3ο Ερώτημα:
Ολοκλήρωσα το μάθημα ξένης γλώσσας στο οποίο είμαι εγγεγραμμένος, μπορώ να συνεχίσω στο επόμενο επίπεδο ή πρέπει να περιμένω να ανοίξει ο επόμενος κύκλος;

Απάντηση:
Όχι, δεν χρειάζεται να περιμένετε την έναρξη του επόμενου κύκλου. Μόλις ολοκληρώσετε ένα επίπεδο του μαθήματός σας μπορείτε να στείλετε email στον e-tutor σας με το οποίο τον ενημερώνετε και του ζητάτε να σας δώσει πρόσβαση στο επόμενο επίπεδο του μαθήματος.

….. συνέχεια στο επόμενο τεύχος με απαντήσεις στα ερωτήματά σας……