Άρθρα & Νέα
Απρίλιος 2011

ΕΥΧΕΣ & ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Οι άνθρωποι του συστήματος τηλεκπαίδευσης (e-learning) της ΜΟΔ, εύχονται σε όλους σας ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

Οι ευχές μας συνοδεύονται από έναν απολογισμό της υλοποίησης εικονικών τάξεων για θέματα ΟΠΣ, οι οποίες αποτελούν την απαρχή μιας σειράς παρόμοιων εικονικών τάξων ....

Αναλυτικότερα, στα πλαίσια του 5ου κύκλου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο ΤΥΔΑΑΔ σε συνεργασία με την ΕΥ ΟΠΣ προχώρησε στην πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων με χρήση της εικονικής τάξης "Centra" με σκοπό την εκπαίδευση στελεχών της Υπηρεσίας ΟΠΣ στη χρήση της εικονικής τάξης έτσι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν χρήστες της εφαρμογής ΟΠΣ. Τα θεματικά αντικείμενα που αναπτύχθηκαν ήταν η διενέργεια δειγματοληψίας μέσα από το σύστημα του ΟΠΣ, το μενού των ελέγχων και η καταχώριση στην εκπαιδευτική βάση του ΟΠΣ καθώς και το  δελτίο καταχώρισης διορθώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν 4 σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτών Centra, τα οποία παρακολούθησαν 20 στελέχη της ΕΥ ΟΠΣ με σκοπό να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και να μπορέσουν να λειτουργήσουν στα πλαίσια αυτά ως φορείς "τεχνογνωσίας".
Στη συνέχεια, προγραμματίσθηκαν και υλοποιήθηκαν δύο συνεδρίες εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης, η πρώτη στις 10/3/2011 για τα στελέχη των ΕΔΑ των Περιφερειών με τίτλο «Έλεγχοι, Δειγματοληψία, Δελτίο Καταχώρισης Διορθώσεων» και μια δεύτερη στις 16/3/2001 για στελέχη Μονάδων Γ’ ή στελέχη που εμπλέκονται σε θέματα ελέγχων.
Η παρακολούθηση των συνεδριών ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και συνολικά ενημερώθηκαν 200 στελέχη, τα οποία είχαν παράλληλα τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν απαντήσεις σε κρίσιμα σε αυτούς ζητήματα καθώς και να λειτουργήσουν διαδραστικά σε ένα ψηφιακό περιβάλλον μάθησης.
Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων στη νέα αυτή μορφή εκπαίδευσης, ενισχύει την περαιτέρω συνεργασία της ΜΟΔ και της ΕΥ ΟΠΣ για επέκταση των παρουσιάσεων αυτών σε μεγαλύτερο αριθμό στελεχών.
Επίσης, η ΜΟΔ προγραμματίζει τη γενικότερη εφαρμογή του μοντέλου της σύγχρονης εικονικής τάξης για παροχή εκπαίδευσης-ενημέρωσης, ιδιαίτερα σε θέματα Διαχείρισης ΕΣΠΑ κρίσιμου ενδιαφέροντος αίροντας με τον τρόπο αυτό τα  εμπόδια χρόνου και φυσικής παρουσίας και ελαχιστοποιώντας το κόστος υλοποίησης.


Φωτογραφικό υλικό