Άρθρα & Νέα
Απρίλιος 2011

Μικρά & χρήσιμα - 2

Κατά τη διάρκεια του 5ου κύκλου μαθημάτων του e-learning αναπτύχθηκε διάλογος για την περαιτέρω αξιοποίηση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων των κοινοτήτων του e-learning.

Ειδικότερα, σε σχέση με τις «κοινότητες» των μαθημάτων του e-learning και με αφορμή την συνεχιζόμενη χαμηλή συμμετοχή στο διάλογο που αναπτύσσεται στο πλαίσιο των μαθημάτων, εξετάζεται ο επανασχεδιασμός της λειτουργίας τους.

Σκοπός του επανασχεδιασμού αυτού είναι να αποκτήσουν οι κοινότητες έναν  ευρύτερο χαρακτήρα και να αποτελέσουν ένα σταθερό, ενεργό και διαρκές σημείο συνάντησης των σκέψεων και προβληματισμών των χρηστών του συστήματος τηλεκπαίδευσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή διερευνάται η δημιουργία «θεματικών κοινοτήτων» με αντικείμενα γενικότερου ενδιαφέροντος και δυνατότητα συμμετοχής όλων των εγγεγραμμένων στο σύστημα τηλεκπαίδευσης της ΜΟΔ, ανεξαρτήτως μαθήματος.

Η δική σας συμμετοχή στη διεργασία επανασχεδιασμού των «κοινοτήτων» μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της χρησιμότητας και λειτουργικότητας των κοινοτήτων και στην περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Περιμένουμε λοιπόν τις ιδέες σας στο elearning@mou.gr  μέχρι τις 30 Μαΐου 2011.

Τέλος, σημειώνεται οτι, η νέα μορφή των κοινοτήτων θα λειτουργήσει πιθανότατα στο νέο κύκλο παροχής μαθημάτων του Συστήματος Τηλεκπαίδευσης.