Άρθρα & Νέα
Ιούλιος 2011

Νέα μαθήματα Τεχνικών Γνώσεων

Στην κατεύθυνση της ταχείας ανταπόκρισης του περιεχομένου των μαθημάτων τηλεκπαίδευσης στα νέα δεδομένα, ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη 4 νέων μαθημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του ΕΣΠΑ. Τα νέα μαθήματα, που είναι ήδη διαθέσιμα στο πλαίσιο του 6ου κύκλου, αναπτύχθηκαν εξ αρχής από τη ΜΟΔ, είναι τα ακόλουθα: 

  • ΟΠΣ: Έλεγχοι – Δειγματοληψία. Πρόκειται για την καταγεγραμμένη εικονική τάξη που διεξήχθη για στελέχη των Διαχειριστικών Αρχών στις αρχές του έτους και αφορά στην παρουσίαση των οθονών του ΟΠΣ-ΕΣΠΑ για τους ελέγχους. Το μάθημα επικεντρώνεται στην ανάλυση του τρόπου εισαγωγής των στοιχείων των ελεγμένων έργων στο σύστημα και απευθύνεται κυρίως σε στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών που διενεργούν ελέγχους. 
  •  Εξειδίκευση Υπουργικής Απόφασης (υπ’ αριθμ. 20554/ΕΥΣ 3430 Υ.Α. «Καθορισμός προδιαγραφών και διαδικασίας ελέγχου και επικαιροποίησης μελετών τεχνικών έργων») για τα Δημόσια Έργα, που αποτελεί βιντεοσκοπημένη εισήγηση σε στελέχη των ΕΔΑ των Περιφερειών και μεγάλων Δικαιούχων.
  • Θέματα Δημοσιότητας για τα ΕΠ Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας. Στο μάθημα αυτό παρουσιάζονται οι ιδιαιτερότητες των ΕΠ Αγροτική Ανάπτυξη και Αλιεία, όσον αφορά στις ενέργειες δημοσιότητας που προβλέπονται για τις δράσεις που συγχρηματοδοτούνται από τα συγκεκριμένα Επιχειρησιακά Προγράμματα.
  • Μελέτη Περίπτωσης ΕΤΠΑ. Πρόκειται για πρακτική άσκηση στον τρόπο συμπλήρωσης ενός Τεχνικού Δελτίου Προτεινόμενης Πράξης (ΤΔΠΠ) για ένα έργο ΕΤΠΑ. Στο πλαίσιο του μαθήματος παρέχονται αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες για τα στοιχεία του έργου και οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να επεξεργαστούν και να συμπληρώσουν αυτά τα στοιχεία στο ΤΔΠΠ. Το μάθημα αυτό προσομοιώνει τις μελέτες περίπτωσης που παρουσιάζονται στις παραδοσιακές εκπαιδεύσεις.

Η ανάπτυξη μαθημάτων τηλεκπαίδευσης, που ανταποκρίνονται στις εξελίξεις του ΕΣΠΑ, αποτελεί μία διαρκή και σταθερή διεργασία, η οποία προσβλέπει στη συμμετοχή και τις προτάσεις σας, τις οποίες και αναμένουμε.