Άρθρα & Νέα
Ιούλιος 2011

Νέα ασύγχρονα μαθήματα σε θέματα ΟΠΣ-ΕΣΠΑ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει μεταξύ της ΜΟΔ και της ΕΥ ΟΠΣ, για την υποστήριξη της εκπαίδευσης στο ΟΠΣ-ΕΣΠΑ μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης της ΜΟΔ, πέραν των εικονικών τάξεων που έχουν υλοποιηθεί (Έλεγχοι, δειγματοληψία, δελτίο καταχώρησης διορθώσεων) ή προγραμματίζεται να υλοποιηθούν, είναι έτοιμα για άμεση διάθεση στους ενδιαφερόμενους τα ασύγχρονα μαθήματα που έχει αναπτύξει η ΕΥ ΟΠΣ στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης του ΟΠΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ενημερωτικό email που έχει σταλεί στους χρήστες του συστήματος τηλεκπαίδευσης, παρέχεται άμεσα η δυνατότητα παρακολούθησης των εξής μαθημάτων:

  • User Interface – Περιβάλλον Εφαρμογής ΟΠΣ-ΕΣΠΑ
  • Business Intelligence
  • Ηλεκτρονική Υποβολή για Φορείς Διαχείρισης
  • Ηλεκτρονική Υποβολή για Δικαιούχους

Στόχος των παραπάνω μαθημάτων είναι η παρουσίαση των βασικών οθονών κάθε εφαρμογής και η παρουσίαση της διαδικασίας συμπλήρωσής τους. Το κάθε μάθημα είναι εμπλουτισμένο με ασκήσεις που βοηθούν την καλύτερη εξοικείωση των εκπαιδευομένων με την εκάστοτε εφαρμογή, ενώ το τεστ αξιολόγησης στο τέλος κάθε μαθήματος, επιτρέπει στον κάθε εκπαιδευόμενο να εκτιμήσει τον βαθμό κατανόησης ή και κατοχής της ικανότητας συμπλήρωσης των αντίστοιχων στοιχείων στο ΟΠΣ-ΕΣΠΑ.

Τα ασύγχρονα μαθήματα θα συμπληρώνονται με τη λειτουργία forum, όπου οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να θέτουν ερωτήματα ή να συζητούν για θέματα που τους απασχολούν σχετικά με το μάθημα. Παράλληλα θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα της εικονικής τάξης εφόσον προκύψουν ζητήματα που κριθεί απαραίτητο να συζητηθούν ζωντανά με την παρουσία αρμόδιου εισηγητή από την ΕΥ ΟΠΣ.

Πιστεύουμε ότι τα μαθήματα αυτά θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ικανότητας ορθής χρήσης του ΟΠΣ-ΕΣΠΑ!