Άρθρα & Νέα
Μάιος 2012

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι έχει ολοκληρωθεί διαγωνισμός με τη διαδικασία τριών προσφορών, που αφορά στην ανάθεση υπηρεσιών συντήρησης του συστήματος τηλεκπαίδευσης της ΜΟΔ. Έπειτα από 4 χρόνια λειτουργίας του συστήματος  και 2,5 χρόνια μετά την οριστική του παραλαβή (10/09), η τηλεκπαίδευση λειτουργεί αποτελεσματικά με μόνη υποστήριξη των συστημάτων από τα στελέχη του ΤΥΔΑΑΔ και του ΤΕΠΨΤ. 

Ο προαναφερόμενος διαγωνισμός θα δώσει τη δυνατότητα  αναβάθμισης του software τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και σειράς βελτιώσεων σε λειτουργικά όσο και αισθητικά θέματα. 
 
Η αναβάθμιση αυτή θα φέρει ορισμένες αλλαγές στην παρουσίαση της κεντρικής οθόνης πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση (θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά γι’ αυτές πολύ σύντομα), ενώ θα λύσει και ορισμένα προβλήματα συμβατότητας με τα αναβαθμισμένα λειτουργικά που χρησιμοποιείτε (Windows, MS Office, Flash players κλπ). Παράλληλα θα υπάρχουν πολλές βελτιώσεις, που ίσως δεν είναι ορατές στους εκπαιδευόμενους, θα διευκολύνουν όμως πολύ τους διαχειριστές των συστημάτων τηλεκπαίδευσης και την άντληση πληροφοριών από αυτά.
 
Επίσης, ως ΜΟΔ θα έχουμε την ευκαιρία να επαναπρογραμματίσουμε και να βελτιώσουμε την απόδοση των συστημάτων ήχου που χρησιμοποιούμε στο πλαίσιο των εικονικών τάξεων που υλοποιούμε (εξοπλισμός αίθουσας τηλεκπαίδευσης),  έτσι ώστε να μας ακούτε και να μας βλέπετε καλύτερα.
Σύντομα κοντά σας με νεότερα!