Άρθρα & Νέα
Ιανουάριος 2016

Αναβάθμιση του Συστήματος Τηλεκπαίδευσης

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2006 και αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, η ΜΟΔ αναβάθμισε και επεκτείνει το σύστημα σύγχρονης – ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης απευθυνόμενη πλέον όχι μόνο στα στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών αλλά και των Δικαιούχων του ΕΣΠΑ.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από τάσεις μείωσης του κόστους εκπαίδευσης και των δαπανών μετακίνησης για συμμετοχή σε σεμινάρια και ημερίδες η ΜΟΔ παρέχει μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης στα στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών  εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Παράλληλα, η ολοκλήρωση του έργου « Αναβάθμιση του συστήματος τηλεκπαίδευσης» στα πλαίσια του Ε.Π. Τεχνική Βοήθεια ΕΣΠΑ 2007 – 2013, επιτρέπει τη διεύρυνση των αποδεκτών των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και προς τους Δικαιούχους φορείς του ΕΣΠΑ.

Η επέκταση του συστήματος τηλεκπαίδευσης και προς την κατεύθυνση των Δικαιούχων αποτέλεσε πάγιο στόχο, από την αρχή του έργου και φιλοδοξεί να συμβάλει τόσο στην ενδυνάμωση της διαχειριστικής ικανότητας των φορέων υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, με την μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης και εκτέλεσης  πράξεων ΕΣΠΑ όσο και στην ανάπτυξη διοικητικών δεξιοτήτων των στελεχών τους.

Η αξιοποίηση του συστήματος τηλεκπαίδευσης τόσο από τα στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών όσο και των Δικαιούχων προσδοκάται να ενισχύσει τα αναμενόμενα οφέλη ιδιαίτερα:

  • Στην ταχεία ενημέρωση και εκπαίδευση των στελεχών των φορέων σε όλη την επικράτεια στα πλέον επίκαιρα και ταχέως εξελισσόμενα θέματα της διαχείρισης και υλοποίησης μέσα από σύγχρονη και αξιόπιστη εκπαίδευση.
  • Στην δικτύωση των Δικαιούχων με τις αρμόδιες Ειδικές Υπηρεσίες μέσα από την παροχή εργαλείων ευέλικτης και αποτελεσματικής επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η επέκταση του Συστήματος Τηλεκπαίδευσης, συμβάλλει στην επέκταση των υπηρεσιών του υφιστάμενου συστήματος με:

  • την προμήθεια 1.500 νέων αδειών χρήσης του συστήματος τηλεκπαίδευσης για τα στελέχη των Δικαιούχων ΕΣΠΑ και τη διαμόρφωση και παραμετροποίηση του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος στις ανάγκες τους,
  • τον εμπλουτισμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης με την διάθεση 13 νέων εξειδικευμένων ηλεκτρονικών μαθημάτων σε θέματα ΕΣΠΑ (βλέπε σχετικό άρθρο)
  • τον εμπλουτισμό του κατάλογου μαθημάτων διοικητικών δεξιοτήτων με 15 νέους τίτλους,  που δίνουν έμφαση  σε θέματα ηγεσίας, διοίκησης αλλαγής, διαχείρισης κινδύνου και λήψης αποφάσεων.

Πιστεύουμε ότι το σύστημα τηλεκπαίδευσης της ΜΟΔ θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες αλλά και στις προσδοκίες τόσο των στελεχών των Ειδικών Υπηρεσιών όσο και των Δικαιούχων.