Άρθρα & Νέα
Ιανουάριος 2016

Τηλεκπαίδευση και Δικαιούχοι ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας

Η ιδέα της ΜΟΔ να συμπεριλάβει τα στελέχη των δικαιούχων των Επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση συστήματος τηλεκπαίδευσης ΜΟΔ» κρίθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από την Υπηρεσία μας και με ευχαρίστηση αποδεχτήκαμε την πρόσκληση να συνδιοργανώσουμε ενημερωτική συνάντηση για το θέμα αυτό.

Ο κύριος λόγος ήταν ότι μετά από δεκαπέντε χρόνια καθημερινής και στενής συνεργασίας με τα στελέχη των δικαιούχων, έχουμε αντιληφθεί τις ικανότητές τους και τη διάθεση τους για επιμόρφωση και βελτίωση των όρων εργασίας τους. Η έλλειψη χρόνου και πρόσβασης σε πηγές εκπαίδευσης είναι το κύριο εμπόδιο στη διαδικασία αυτή.

Η τηλεκπαίδευση όμως είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που  παρέχει στον εργαζόμενο την ευελιξία όσον αφορά στην εύκολη πρόσβαση και στη διαχείριση του χρόνου, ενώ ταυτοχρόνως μπορεί να είναι διαθέσιμος σε περίπτωση υπηρεσιακών αναγκών.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των στελεχών των Δικαιούχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στη σχετική ημερίδα που οργανώθηκε στη Πάτρα και μεγάλη η ικανοποίησή τους όταν αντιλήφθηκαν ότι μπορούν στο δικό τους χρόνο και ρυθμό να αποκτήσουν δωρεάν γνώσεις όχι μόνο σε εργασιακά θέματα, αλλά και σε θέματα προσωπικής επιμόρφωσης και ανάπτυξης διοικητικών δεξιοτήτων.

Εμείς στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αισθανόμαστε ότι προσφέραμε μία σημαντική προοπτική στους στενούς μας συνεργάτες, τα στελέχη των Δικαιούχων ΕΣΠΑ.

Ελένη Πουλιάση
Προϊσταμένη Μονάδας Οργάνωσης & Υποστήριξης
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π.
Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας