Άρθρα & Νέα
Μάιος 2019

Στατιστικά έτους 2018

Το 2018 πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.100 εγγραφές σε μαθήματα, εκ των οποίων 700 έγιναν από στελέχη ΚΥ ΜΟΔ και Ειδικών Υπηρεσιών (ΕΥ) και 400 από στελέχη Δικαιούχων, κυρίως στελέχη ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, που είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις εγγραφές στα ηλεκτρονικά μαθήματα, φαίνεται ότι το 2018 τόσο τα στελέχη των Δικαιούχων όσο και τα στελέχη KY ΜΟΔ και ΕΥ έδειξαν προτίμηση στα μαθήματα Τεχνικών Γνώσεων ΕΣΠΑ σε σχέση με τα μαθήματα των Διοικητικών Δεξιοτήτων. Ειδικά στους Δικαιούχους, το 91% των εγγραφών πραγματοποιήθηκε σε μαθήματα Τεχνικών Γνώσεων.

Τα πιο δημοφιλή μαθήματα στα στελέχη των ΕΥ και της ΚΥ ΜΟΔ ήταν οι «Δημόσιες Συμβάσεις» και το μάθημα που αφορούσε στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, ενώ και οι «Κρατικές Ενισχύσεις» συγκέντρωσαν αρκετά μεγάλο πλήθος εγγραφών.

Στα στελέχη των Δικαιούχων, προβάδισμα στις εγγραφές είχαν και πάλι τα μαθήματα των Δημοσίων Συμβάσεων και Κρατικών Ενισχύσεων, καθώς και η Διαδικασία δημοπράτησης δημοσίων έργων.

Ως προς την "γεωγραφική" κατανομή των εγγραφών σε μαθήματα στα στελέχη των Δικαιούχων, οι πιο ενεργές Περιφέρειες φαίνεται να είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης.

Σε ότι αφορά στην "σύγχρονη εκπαίδευση", κατά το 2018 πραγματοποιήθηκαν 9 εικονικές τάξεις με 220 συμμετέχοντες από τις Ειδικές Υπηρεσίες και τους Δικαιούχους/ΟΤΑ.

Τέλος, συμπληρώνοντας τον κατάλογο ηλεκτρονικών ασύγχρονων μαθημάτων, αναπτύχθηκαν επτά (7) νέα ηλεκτρονικά μαθήματα (αξιολόγηση της απόδοσης, για την επόμενη προγραμματική περίοδο, το ΣΔΕ και ΟΠΣ Αγροτική Ανάπτυξη (ΟΠΣΑΑ)


Φωτογραφικό υλικό