Τεύχος 16 Μάρτιος 2014
19η Educa Online

Η 19η Educa Online, άνοιξε τις πύλες της από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2013 στο Βερολίνο και φιλοξένησε 318 ομιλητές και 2195 συμμετέχοντες από 91 χώρες. Βασικό θέμα της Educa 2013 ήταν η διαρκής εξέλιξη και αλλαγή του τρόπου μάθησης και εκπαίδευσης στην εποχή μας.

Νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) – Νέες ευκαιρίες για καινοτόμες λύσεις σε υφιστάμενα προβλήματα

Η σύγχρονη τεχνολογία πληροφορικής είναι δεδομένο ότι ανοίγει δρόμους και δημιουργεί ευκαιρίες ιδιαίτερα σε νέους επιστήμονες να τολμήσουν να ρισκάρουν επιχειρηματικά υλοποιώντας μία καινοτόμα ιδέα τους και λύνοντας προβλήματα που για χρόνια κόστιζαν σε χρόνο και χρήμα. 

Άρθρα & Νέα
Η αντεστραμμένη τάξη: μία νέα τάση στην εκπαίδευση

Η αντεστραμμένη τάξη είναι ένα παιδαγωγικό μοντέλο στο οποίο η τυπική διάλεξη και οι εργασίες ενός μαθήματος, έχουν αντιστραφεί. Οι σύντομες διαλέξεις σε μορφή βίντεο παρακολουθούνται από τους εκπαιδευόμενους στο σπίτι, πριν από το μάθημα, ενώ ο χρόνος στην τάξη αφιερώνεται σε ασκήσεις, εργασίες ή συζητήσεις.

 
Τα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. προτρέπονται να βελτιώσουν τον έλεγχο ποιότητας στα πανεπιστήμιά τους

Τα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να αλλάξουν την τακτική τους και να αναβαθμίσουν τα συστήματα ποιότητάς τους, εφόσον θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση των Πανεπιστημίων τους. Τα συμπεράσματα αυτά ανήκουν σε δύο εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2014 σχετικά με την πιστοποίηση ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση.

 
Στατιστικά 9ου κύκλου μαθημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Από τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησε ο 9ος κύκλος διάθεσης των μαθημάτων τηλεκπαίδευσης. Η παρακολούθηση των μαθημάτων αυτού του κύκλου ολοκληρώθηκε τέλος Φεβρουαρίου του 2014. 

 
 
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Απολογισμός Συνεδρίου ONLINE EDUCA BERLIN 2013
 
Κινητικότητα στη μάθηση. Μία πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
7 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) τις οποίες αξίζει να γνωρίζετε!
 
Σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Ευρωπαϊκού δικτύου REVEAL για την μάθηση και την αξιολόγηση
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) Λουίζης Ριανκούρ 78Α, 115 24, Αθήνα
Τηλ. 213 13 10 160

Email: elearning@mou.gr
http://www.elearning.mou.gr