Τεύχος 2 Απρίλιος 2009
Η συνάντηση της ΜΟΔ με την Τηλεκπαίδευση

Η μεταφορά τεχνογνωσίας και η παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης και ανάπτυξης προς όλους τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων αποτέλεσαν, από την αρχή της δημιουργίας της ΜΟΔ, σημαντικές συνιστώσες της δράσης της και κεντρικό της στόχο.

Οι άνθρωποι του e-learning

Η εισαγωγή ενός νέου συστήματος παραγωγής, παροχής και διαχείρισης της εκπαίδευσης δεν αποτελεί μια μηχανιστική και γραμμική διαδικασία, δεν είναι απλά ένα «νέο δοχείο για το παλιό κρασί». Οι παράμετροι της εκπαιδευτικής διαδικασίας μεταβάλλονται ριζικά, τόσο για τους αποδέκτες της, όσο και για τους παρόχους της. Με τη χρήση της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης μπορούμε...

Άρθρα & Νέα
Το έργο από Δεκέμβριο ΄08 - Μάρτιο ΄09

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο πρώτος κύκλος πιλοτικών εκπαιδεύσεων με τη χρήση του συστήματος σύγχρονης –ασύγχρονης εκπαίδευσης. Πάνω από 900 εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν 100 και πλέον μαθήματα σε όλα τα θεματικά πεδία, από τις 15/2/2007 που ξεκίνησε η πρώτη πιλοτική εφαρμογή του συστήματος μέχρι σήμερα.

 
Βήματα στο μέλλον: Απρίλιος - Ιούνιος '09

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου διάθεσης μαθημάτων από το σύστημα τηλεκπαίδευσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την έναρξη του 2ου κύκλου διάθεσης των μαθημάτων. Η παρακολούθηση θα ξεκινήσει στο τέλος Απριλίου και θα ολοκληρωθεί, ανάλογα με τη διάρκεια κάθε μαθήματος, εντός του Ιουνίου του 2009.

 
Είπαν για το e-learning

Οι γνώμες, τα σχόλια και οι προτάσεις από στελέχη-χρήστες των μαθημάτων του συστήματος τηλεκπαίδευσης (e-learning) της ΜΟΔ, συμβάλλουν ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια διαρκούς βελτίωσης τόσο του ίδιου του περιβάλλοντος ηλεκτρονικής μάθησης, όσο και του περιεχομένου και των αποτελεσμάτων του.

 
Τί είναι και τί δεν είναι η τηλεκπαίδευση;

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πλευρές της ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning) είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει έναν ακριβή ορισμό της ή ότι καθένας δίνει τον δικό του ορισμό.

 
 
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Ελεύθερη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό μαθημάτων του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology)
 
Το blog του Clive Shepherd με σκέψεις και νέα από τον κόσμο της μάθησης μέσω Η/Υ
 
Ένας ιστότοπος με ασκήσεις γαλλικών σε μορφή αστυνομικού μυστηρίου.
 
Βρείτε τα έντυπα αρχικής εγγραφής στο «Σύστημα τηλεκπαίδευσης» αλλά και στα ηλεκτρονικά μαθήματα.
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) Λουίζης Ριανκούρ 78Α, 115 24, Αθήνα
Τηλ. 213 13 10 160

Email: elearning@mou.gr
http://www.elearning.mou.gr