Τεύχος 3 Ιούλιος 2009
Ένα έργο προοπτικής ολοκληρώνει τον πρώτο του κύκλο

Το έργο της τηλεκπαίδευσης, χρηματοδοτούμενο από το ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας, είχε ένα προσδιορισμένο, διαχειριστικά, χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έπρεπε να σχεδιαστεί, να υλοποιηθεί, να γίνει η πιλοτική εφαρμογή του και οι όποιες βελτιώσεις αλλά και να τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία. Το χρονικό αυτό πλαίσιο, είχε ως σημείο έναρξης τον Ιούλιο 2006 και σημείο λήξης το τέλος Ιουνίου 2009.

Τα επόμενα βήματα: Ιούλιος έως Σεπτέμβριος 2009

Το καλοκαίρι έφτασε και εκτός από τα μαθήματα των ξένων γλωσσών που θα συνεχίζουν να σας συντροφεύουν και …στην παραλία, δείτε ορισμένους από τους προτεινόμενους νέους τίτλους για μαθήματα, που πιθανόν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα τους καλοκαιρινούς μήνες...

Άρθρα & Νέα
Τα αποτελέσματα της 1ης δημοσκόπησης για το Σύστημα Τηλεκπαίδευσης

Τα αποτελέσματα της 1ης δημοσκόπησης για το Σύστημα Τηλεκπαίδευσης: Τον Μάϊο 2009 χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά την λειτουργικότητα του συστήματος τηλεκπαίδευσης, που αφορά τη δημιουργία και διαχείριση δημοσκοπήσεων.  Αναρτήσαμε στο σύστημα μια δημοσκόπηση για την στάση και τις εντυπώσεις των χρηστών όσον αφορά το σύστημα τηλεκπαίδευσης, η οποία περιείχε 15 ερωτήσεις.

 
Ημερίδα της ΜΟΔ για την Τηλεκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2009, ημερίδα με θέμα: «Η Τηλεκπαίδευση μοχλός ανάπτυξης στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα: Εφαρμογές και Προοπτικές». Η ημερίδα φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Β. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα με αφορμή την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης εφαρμογής του έργου: «Ανάπτυξη συστήματος σύγχρονης-ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τα στελέχη των Διαχειριστικών Αρχών & των Ειδικών Υπηρεσιών του Γ’ ΚΠΣ».

 
Η Τηλεκπαίδευση στο Δημόσιο Τομέα της Δανίας

 Σκοπός του έργου τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομικών της Δανίας είναι η παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης στους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα της Δανίας. Από τον Ιούνιο του 2007 το Υπουργείο Οικονομικών της Δανίας δημιούργησε την επιχειρησιακή μονάδα e-learning, που ως στόχο έχει αρχικά, την αγορά και ανάπτυξη συστήματος τηλεκπαίδευσης μέσω του οποίου θα διατίθενται  εκπαιδευτικές δράσεις από απόσταση.

 
Είπαν για το e-learning

Θέλουμε τη γνώμη όλων: Στο προηγούμενο τεύχος είχαν φιλοξενηθεί οι γνώμες, τα σχόλια και οι προτάσεις από "εκπαιδευόμενους" του συστήματος τηλεκπαίδευσης. Στο παρόν τεύχος φιλοξενούνται σχόλια από "e-trainers", που συμμετείχαν στο σύστημα με την ιδιότητα του εκπαιδευτή σε "εικονική τάξη".

 
 
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Συγκεντρώνοντας και οργανώνοντας την διαδικτυακή πληροφορία για την τηλεκπαίδευση.
 
Άρθρο της εφημερίδας Guardian για τις εκπαιδευτικές δυνατότητες του Second Life.
 
Μια θέση στο τραπέζι: Μια εκπαιδευτική προσομοίωση για την παγκόσμια διαθεσιμότητα των τροφίμων.
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας

Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) Λουίζης Ριανκούρ 78Α, 115 24, Αθήνα
Τηλ. 213 13 10 160

Email: elearning@mou.gr
http://www.elearning.mou.gr